DE CE COLECTARE SI RECICLARE ?

In primul rand cele mai des întâlnite forme de poluare sunt: poluarea apei, poluarea solului, poluarea aerului (atmosferică). Aceste elemente de bază vieţii omeneşti se pare că sunt şi cele mai afectate de acţiunile iresponsabile ale fiinţei omeneşti.
Deşeurile de grasimi si ulei alimentar nu numai ca dăunează mediului inconjurator si omului, dar si depunerea acestora pe peretii sistemului de canalizare provoaca obturari regulate, efecte urat mirositoare, coroziune mai rapida si au influenta negativa asupra functionarii statiilor de epurare si duce pina la blocarea si distrugerea acestora.Frecventa de curatire si intretinere a statilor de epurare, pompare, tevi si sistemul de canalizare creste de X5 decât ciclul normal. Aceasta duce la o crestere enormă a costurilor asupra comunităţii, ceea ce in final ne afecteaza pe noi toti. Eliminarea acestor efecte nefavorabile este posibila daca aceste deseuri sint colectate, tratate , filtrate si reintroduse in circuitul economic sub alta forma.

Apa este un factor de mediu indispensabil vieţii. Ea îndeplineşte în organism multiple funcţii, fără apă toate reacţiile biologice devenind imposibile. Lipsa de apă sau consumul de apă poluată are multiple consecinţe negative asupra mediului si in consecinta , omului şi sănătăţii sale.

Deseurile de ulei si grasimi vegetale sint reciclabile , din pacate majoritatea acestora ajung in sistemul de canalizare si hrana animalelor , ceea ce este cu desavarsire interzis prin lege in U.E.

Design by OmarDesign